Ujula nui neljaks (Sakala)

Kui regionaalminister Siim Kiisler hakkas rääkima tõmbekeskustepõhisest haldusreformist, tekkis Mulgimaa linnu vaadates kohe küsimus, kumb siis ikkagi on oma kandis kõvem tegija, kas Karksi-Nuia või Abja-Paluoja. Ehkki esimesena nimetatus elab veidi rohkem inimesi kui teises, on need enamiku näitajate poolest väga sarnased väikelinnad. Ainsaks silmapaistvaks erinevuseks võib pidada, et Karksi-Nuias on ujula, Abjas aga pole.

Seepärast on Abja vallavanem Peeter Rahnel juba tükk aega pingutanud selle nimel, et Abja gümnaasiumi juures valmiks uus spordikompleks. Ja midagi pole öelda: tööl on vilju. Aasta-aastalt kahaneva õpilaste arvuga kooli kõrval ongi nüüd tankitehase mõõtu spordihoone. Vähe sellest, et hoones leidub üks maakonna vingemaid spordisaale, nüüdsest on selle esimesel korrusel ka tipp-topp ujula.

Olukorras, kus Abja-Paluojast kümme korda suurem Viljandi üksnes unistab veekeskuse või teise ujula rajamisest, mõjub mulkide uusehitis pehmelt öeldes võimsana. Omaette küsimus on, kui kauaks väikesel vallal nii uhke objekti ülalpidamiseks rammu jagub. Saame näha.