Siseministeeriumi ametnikud tutvusid Läti haldusreformiga

lati18122008Pressiteade nr 140, 27. veebruar 2009

Läti Regionaalarengu ja kohaliku omavalitsuse ministeeriumi asekantsler Arvīds Pīlēģise ettekanne teemal “Läti haldusreformi ajalugu ja areng”

Reedel, 27. veebruaril kohtusid siseministeeriumi regionaalvaldkonna esindajad Lätis sealse regionaalarengu ja kohaliku omavalitsuse ministeeriumi töötajatega, et arutada Lätis heakskiidu saanud haldusreformi kulgemisprotsessi.


Siseministeeriumi rahvastiku ja regionaalala asekantsler Karl Laasi sõnul väärib Läti otsus 15 aastat tagasi alanud protsessi lõpule viia tunnustust ning on Eestile oluliseks eeskujuks. „Eesti killustunud haldusterritoriaalne jaotus vajab samuti põhjalikke muutusi. Meie õppevisiidi eesmärk oli tutvuda protsessiga, kuidas lõunanaabrid reformi ette valmistasid ja millised olulised sammud on ette võetud selle läbiviimiseks”, ütles Laas. „Loodetavasti saame rakendada omandatud teadmised juba lähitulevikus ka Eestis,” lisas ta.

Läti parlament kinnitas 18. detsembril 2008. aastal administratiiv-territoriaalse reformi läbiviimise, mille tulemusel moodustatakse Lätis 525 asemel 118 kohalikku omavalitsust.

Eesti delegatsiooni kuulusid peale rahvastiku ja regionaalala asekantsler Karl Laasi siseministeeriumi kohaliku omavalitsuse ja regionaalhalduse osakonna juhataja Väino Tõemets ning regionaalarengu osakonna juhataja Priidu Ristkok. Teise teemana arutati visiidi raames Euroopa Liidu alast koostööd.

Kristina Kareva
Pressinõunik
tel: 6125227; 5256542