Koalitsioonipartnerid arutasid haldusreformiga seonduvat

Valitsuskoalitsiooni eilsel haldusreformi arutelul reformierakondlasest riigihalduse ministri Arto Aasa sõnul seni võimuleppesse kirja pandud põhimõtteid ei muudetud. Aas ütles BNS-ile, et osapooled jäid teisipäevasel kohtumisel samade põhimõtete juurde, mis on haldusreformi osas kirjas olemasolevas koalitsioonileppes ehk kuni 2017. aasta sügiseni on omavalitsustel võimalik liitumisi läbi viia omaalgatuslikult ning seejärel on valitsusel vajadusel õigus sekkuda.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna poolt haldusreformi senist kulgu kritiseerinud Kajar Lember nimetas koalitsioonipartnerite arutelu konstruktiivseks. IRLi esimees, sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna toonitas, et võimuliit tahab haldusreformi ära teha ja koalitsioon jääb püsima.«Arvan, et kohtumisi tuleb haldusreformi teemal kindlasti veel,» nentis Tsahkna.