Algab Lääne-Harjumaa suurühinemise rahvaküsitlus

Kernu valla, Nissi valla, Saue linna ja Saue valla ühinemisprotsess on jõudnud faasi, kus oma arvamuse saavad välja öelda elanikud.

Tänasest kuni pühapäevani kestab rahvaküsitlus, kus  kõik vähemat 16-aastased piirkonna elanikud saavad teada anda, kas nad toetavad ühinemist ning missugust nime nad võimalikul uuel koduomavalitsusel näha tahaksid.

Hääletusvõimalus on ligikaudu 16 000 inimesel – see on samapalju kui näiteks Rakvere linnas täna elanikke.

Rahvaküsitlusel saab osaleda nii internetis kui ka piirkonna küsitluspunktides. Elektrooniline hääletus kestab 5 päeva – esmaspäevast reedeni ning lingi hääletuskeskkonda leiab oma elukohajärgse omavalitsuse interneti kodulehelt või ühinemisläbirääkimiste kodulehelt www.laaneharjuvald.ee Küsitluspunktid, kus saab sedeliga hääletada, töötavad kolmel päeval – 29. veebruaril ja 1. märtsil on eelhääletamine ja pühapäeval 6. märtsil on põhihääletuspäev.

Küsitluse käigus saavad elanikud anda hääle ühinemise poolt või vastu ning märkida, kas nende arvates sobiks uue valla nimeks Lääne-Harju vald või Saue vald.

Artikkel jätkub Postimehe portaalis.