Saarde vald alustab ühinemisläbirääkimisi

Saarde vallavolikogu otsustas alustada ühinemisläbirääkimisi kolme omavalitsusega, lähtudes haldusreformi eesmärkidest.

Saarde vallavolikogu esimees Väino Lill ütles, et ettepaneku muuta haldusterritoriaalset korraldust teevad nad Häädemeeste, Tahkuranna ja Surju vallavolikogule. Eesmärk on moodustada 2017. aasta kohalike omavalitsuste volikogude valimiste ajal mainitud omavalitsustest uus vald.

Volitused läbirääkimisi pidada andis vallavolikogu Väino Lillele, vallavanem Andres Annastile ja vallavalitsuse liikmele, volikogu eelmisele esimehele Erli Aasametsale.

Rahvastikuregistri andmetel (01.01.16) elab Saarde vallas 3995, Häädemeeste vallas 2594, Tahkuranna vallas 2389 ja Surju vallas 964 elanikku. Kui vallad ühineksid lähiajal, oleks omavalitsuses 9841 elanikku, seega ligemale kaks korda rohkem, kui on põhimõtteks seadnud haldusreformi kavandajad.

Saarde vald moodustus 2005. aastal volikogude valimistega ühinenud Saarde ja Tali vallast ning Kilingi-Nõmme linnast. Uues, 707ruutkilomeetrises vallas elas tollal 5167 elanikku.

Pärnu Postimees