Rõngu toetab läbirääkimisi külade liitumiseks (Valgamaalane)

11.05.13

Rõngu vallavolikogu neljapäevasel koosolekul leidsid volinikud, et Aakre külade piirkonnaga ühinemine näib hea mõttena.

«Öeldi, et külaseltsi algatus on ilus ja ilmselgelt tegeletakse asjaga edasi. Juuni alguses on volikogu istung, kus anname vastuse Puka volikogule. Suure tõenäosusega teeme otsuse läbirääkimisi alustada,» ütles Rõngu vallavanem Priit Pramann.

Ta on sel teemal suhelnud ka Puka vallavanema Heikki Kadajaga. «Täna (reede – M. V.) hommikul ka vestlesime ja ilmselgelt peaksime lähiajal maha istuma, et kas ja millised oleksid ühised punktid,» lausus ta. «Ühendavaid asju on meil ju palju: Puka valla lapsi käib meie koolis ja vastupidi, ka raamatukogusid kasutatakse risti.»

Pramanni sõnul ei pea see kohe kahe valla liitumist tähendama, sest saab ka koostööd teha. «See oleneb läbirääkimistest,» ütles ta. «Meil ei ole veel ülevaadet, mida tähendab Aakres asuvate asutuste ülalpidamine. Rahvaarvu suurendamine oleks ilus, aga arvestama peab ka kuludega ja külaseltsile ausalt ütlema, millised asutused jäävad alles ja millised mitte.»

Tema sõnul läheb omavalitsusel alati kõige rohkem raha kohalikule koolile.

Kuna Rõngu volikogu koosolekul selgus, et ühinemise vastu otseselt ei olda, siis Aakre külaseltsi juhatuse esimehe Arno Kangro sõnul on see vaid hea. Ta lisas, et midagi ei ole katki ka siis, kui kogu Puka vald saaks Tartumaa osaks, sest suund oleks nii või naa õige.